Sałatka z polędwiczką wieprzową i kaszą kuskus

Poczujecie do niej miętę. . . 

Doskonale sprawdzi się na obiad, możecie zapakować ją do pracy i szkoły. Wyjątkowy smak zawdzięcza świeżej mięcie. I jestem pewna, że i Wy poczujecie do niej miętę.

Do przygotowania sałatki będzie potrzebować (składniki na 2 porcje)
30 dag polędwicy wieprzowej
60 g kaszy kuskus
2 ogórki kiszone
1 małą słodką paprykę czerwoną
garść pomidorków koktajlowych
1 cebule szalotkę
½ cytryny
łyżka oliwy z oliwek
łyżka oleju rzepakowego
garść świeżej mięty
przyprawy: sól, pieprz cayenne, czosnek granulowany

Sposób przygotowania:
Polędwicę czyścimy i kroimy w medaliony, następnie doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Całość mieszkamy z pokrojoną w piórka cebulą oraz olejem rzepakowym i odstawiamy na ok. 15 minut. Po upływie tego czasu mięso wraz z cebulą grillujemy na patelni grillowej, po 3 minuty z każdej strony. Kaszę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Warzywa i ostudzone mięso kroimy w kostkę. Całość mieszamy, do sałatki dodajemy oliwę, sok z połowy cytryny, posiekaną miętę, sól oraz według uznania pieprz.

Smacznego :) 

ZOSTAW KOMENTARZ

Copyright (c) 2019 POLSKA PRESS GRUPA

OBSERWUJ