Na drugie śniadanie lub podwieczorek, czyli nasion chia z owocami

Wypróbujcie ten przepis również z naszym polskim odpowiednikiem.

Ze świecą szukać tu przepisów „na słodko”, jestem zwolenniczką raczej śledzia i burgera, ale ten deser Wam polecam. Świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie lub podwieczorek. Wystarczą cztery składniki.

Do przygotowania deseru będziemy potrzebować (porcja na cztery pucharki)
4 łyżki nasion chia (sprawdzi się także siemię lniane)
puszka mleka kokosowego (może być również te z kartonika)
mrożone owoce np. maliny, ja użyłam czerwonej porzeczki (ok. 400 g)
świeże owoce do dekoracji

Sposób przygotowania:
Nasiona zalewamy mlekiem kokosowym i odstawiamy na całą noc do lodówki. Następnie nasz pudding przekładamy do czterech pucharków. Zamrożone owoce blendujemy i nakładamy na pudding, na górę dokładamy ulubione świeże owoce.  

ZOSTAW KOMENTARZ

Copyright (c) 2019 POLSKA PRESS GRUPA

OBSERWUJ